Tänään oli taas äiti-lapsi -piiri ja on se vain joka kerran jälkeen yhtä ihanaa tavata muita kaltaisiani äitejä ja jutella sekä äitiydestä että ennen kaikkea uskon asioista. Käymme läpi Rick Warrenin kirjaa, tavoitteena elämä ja se vaikuttaa niin ihanalle kirjalle että on pakko ostaa se myös omaksi. Tämän päivän aiheena oli se, että me emme ole maailman napa, eikä kaikki asiat pyörikään meidän ympärillämme, vaan Jumala on se joka on kaiken keskipiste ja me toimimme ja olemme täällä vain Hänen armostansa. Kuinka usein sitä onkaan niin omanapainen ja luulee pystyvänsä kaikkeen yksin, omin voimin. Vaikka se kuulostaa niin helpolta, niin minulle ainakin on hyvin vaikeaa jättää kaikki asiat Herran haltuun, vaikka tiedän hänen tahtovan vain parasta minulle, pitävän minusta huolta joka hetki.

Olen edelleen Roomalaiskirjeen kimpussa, olen lukenut jokaisen luvun kahteen tai kolmeenkin kertaan ennen eteenpäin siirtymistä. Palaan taaksepäin vähän väliä ja luen uudestaan ja uudestaan. 12 luku on se, joka puhutteli eniten, ja puhuttelee edelleen.

11 Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa.
12 Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät.
14 Siunatkaa niitä, jotka teitä vainoavat, siunatkaa älkääkä kirotko.

Jakeessa 11, palakoon teissä hengen tuli! Tahtoisin sen palavan minussa vieläkin voimakkaammin. Kuinka osaisin palvella Jumalaa joka hetki yhtä palavasti ja intensiivisesti. En tahdo sen olevan vain muutama hetki päivässä vaan kokoaikaista tekemistä, kuten hengittäminen. Älkää olko velttoja! Kuinka usein siihenkin syyllistyy.
Jae 12 on aivan ihana ohjenuora, varsinkin nyt kun on ollut hyvin vaikeitakin aikoja pidemmän aikaa. Olkaa rukouksessa kestävät, se on se perusjuttu, mikä pitäisi muistaa.
Ja jae 14. Se kuulostaa niin helpolta, mutta käytännössä se ei olekaan niin helppoa kuin toivoisi. Kun on ihmisiä, jotka ovat loukanneet minua hyvin paljon ja olen heille vihainen, on hyvin vaikea nöyrtyä ja rukoilla heidän puolestaan, pyytää heille siunausta, vaikka toisenlaisten asioiden pyytäminen kuulostaisi niin paljon mukavammalle. Se on se nöyrtyminen.

Se on vain niin ihana muistaa, että minunkin elämäni on Jonkun suuremman käsissä, mikä voisi olla sen turvallisempaa ja lohduttavampaa!

Ja loppuun linkkivinkkinä meidän Jumala Voi! -kampanja sekä hengellinen keskustelu- ja rukousyhteisö.