Luuk 6:31 Ja niinkuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille.

Tässä on ollut opettelemista ja on edelleen. Miksei sitä muista koskaan. Miksi aina syyllistyy puhumaan toisista pahaa, juoruamaan ja panettelemaan selän takana. Varsinkaan kun tiedän, etten haluaisi sitä minullekaan tekevän. Voisinkohan joskus pitää pahat ajatukseni vain omana tietonani?

Luuk 6:42 Kuinka saatat sanoa veljellesi: 'Veljeni, annas, minä otan pois rikan, joka on silmässäsi', sinä, joka et näe malkaa omassa silmässäsi? Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, sitten sinä näet ottaa pois rikan, joka on veljesi silmässä.

Yksi huonommista puolistani on se, että löydän jokaisesta ihmisestä ensimmäisenä ne huonot puolet, sen missä he mielestäni tekevät virheitä. Tunnen itseni tällöin ehkä paremmaksi äidiksi, vaimoksi, tyttäreksi, kirjoittajaksi, jne. Tahtoisin oppia huomaamaan ihmisten hyvät puolet, keskittyä niihin. Tahtoisin oppia unohtamaan virheiden tarkastelun, oman egon pönkittämisen toisten kustannuksella.

Luukkaan evankeliumin kuudetta lukua olen lukenut tässä monena päivänä, tiedän että minulla on paljon opittavaa. Onneksi ihmiset pystyvät muuttumaan.